تحولات لبنان و فلسطین

پایگاه خبری تحلیلی قدس انلاین – سعید کوشافر: خیلی از جوانهای نسل سومی به یاد ندارند که در مقابل سینما ها برای دیدن فیلم سینمایی دبیرستان صف تشکیل میشد ؛ فیلمی که درانزمان ساختارشکنی های زیادی صورت گرفته بود ، دانش اموزان دبیرستانی که سیگار میکشیدندو گرفتار دیو اعتیاد شده بودند ، درانروزها خیلی ها این فیلم را براساس تخیل یا غلو کارگردان برای هشدار نسبت به مواد مخدر که هرویین بدترین شکل ان بود ارزیابی میکردند.<BR>

2 میلیون دانشجو و25 درصد دانش اموزان دنبال مواد/مصرف مواد مخدر حتی به زیر 12سال رسیده است/ مسوولان اعتیاد در مدارس را کتمان میکنند

 

اما امروز دیگر نیاز نیست برای دیدن هشدار یا تخیل یک کارگردان به سینما بروید ؛ همین پارک نزدیک منزلتان کافیست ، یا جایی که چند جوان میتوانند خلوت کنند ؛ یا شاید چند نوجوان وحتی کم سن وسال تر، دیگر سیگار قبحی ندارد که ریخته شود، دست حتی بچه های دوره راهنمایی یا همان دبیرستان اول هم میتوان دید ، حالا تهیه موادمخدر دیگر دشوار نیست نیاز به باندو شبکه و ادمهای عجیب وغریب ندارد ، دیگراز ان ادمهای سبیلوو ادم کش که همه از انها حساب میبردندو یک محله را به بدبختی میکشاندند خبری نیست ؛ موادمخدر هم مثل قدیم نیست که تریاک وشیره وهرویین باشد که بخواهیم بگوییم تریاکش مال پیرمردهاست وهرویینش را برای جوانها ساخته اند تا انها را بیچاره کننند ، امروز مواد مخدر انقدر زیاد شده که برای شناخت انها آموزش مخصوص نیاز است ، مصرف انها هم اسان شده ؛ دیگر منقل ووافور نمیخواهد ؛ حتی پیک نیک وسیم وسوزن هم قدیمی شده و لازم نیست ساعتها وقت گرانبهایت را صرف مصرف مواد مخدر کنی ، یک پایپ شیشه ای زیبا و یک فندک درکمتر از چند دقیقه ،تازه همان هم خیلی لازم نیست میتوانی قرص بخوری ؛ میتوانی زیر زبانت بگذاری یا به سقف دهانت بچسبانی، دیگر نیاز نیست به محله های خراب شهر بروی یا درخانه مواد فروش رابکوبی کوچه را بپایی و هزار دردسر را بجان بخری تا اندکی مواد کف دستت بگذاردو تحقیرت کند ،حالا فقط یک تماس کافی است تا با احترام وبهترین بسته بندی در محل تحویلت دهند؛ غیر از انهم هست درهر کوی وبرزن کافی است اسکناس ده هزاری باشد تا در اولین پارک ،نزدیکترین دکه ومغازه وخلاصه هرجایی که فکرش رابکنی جنس به دستت برسد تنها نکته دشوار انتخاب نوع موادت است ؛ شیمیایی باشد یا سنتی ، شادی بخش باشد یا نیرو زا ؛ درتوهم غرقت کند یا خلسه ای چند روزه میهمانت کند ... حالا دیگر عجیب نیست ، ساختارشکنی به حساب نمیاید و غلو هم درچشم نمایان نمیشود اگر فیلمی ساخته شود که دران نوجوانان وجوانان درحال پرواز خیالی دراسمانها هستند ؛ پروازی که پایانش سقوطی دردناک است .
انروزها یک تخت ومقداری طناب و اتاقی خالی ، فریادهایی که به اسمان میرسید و 48 ساعت فرصت نماد ترک تلقی میشدو شاید بودند کسانی که به همین راحتی از مسیر تلخ گذشته خود برگشته بودند؛ اما امروز دیگر دردی در مواد مخدر نهاده شده که درمان ندارد ؛ اگر قدیم مواد مخدر فقط جسم را متلاشی میکردو خانمانسوز بود ؛ حالا هم جسمت را نابود میکندوهم مغز وروحت را ؛حالا خانه ات میسوزد اما دودی از ان بلند نمیشود ، دیگر نه تخت ونه طناب نمیتواند ترکت دهدو فقط پایان زندگیست که از شر اعتیاد به این مواد مخدر رهایت میسازد .
از همه اینها بدتر این است که دیگر به کسی نمیگویند خجالت بکش هنوز برای اینکارها زود است ، نوجوان وجوان هم دنبال موادند برای گذراندن ایامی که به ان لقب فراغت میدهند ، سراغ موادی میروند که دیگر همه فراغت انها را میگیرد...
**هشدار درباره شیوع مواد مخدر در مدارس
یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با انتقاد از شیوع مصرف مواد مخدر بین دانشجویان و دانش‌آموزان، گفت: باید این واقعیت را پذیرفت که در ماه‌های اخیر استفاده از مواد مخدر بین جمعیت دانش‌آموزی و دانشجویی سرعت گرفته و درحال افزایش است.
جواد هروی ، با انتقاد از افزایش مصرف مواد مخدر بین دانشجویان کشور، افزود: بحث مواد مخدر در مدارس و دانشگاه‌ها از مسایلی است که به جهت منفی بودن تبعات اجتماعی آن در سطح جامعه، به صورت جدی به آن پرداخته نشده است.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: واقعیت آن است که ارایه ندادن اطلاعات دقیق درباره مصرف مواد مخدر در محیط های آموزشی کشور موجب می شود تا برنامه ریزی های لازم و تدابیر ضروری برای رفع و کنترل این مهم اتخاذ نشود.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: متاسفانه امروزه شاهدیم که شیوع مواد مخدر در مدارس تهران بیش از 25 درصد بوده که آماری نگران کننده است و حتی به نظر می رسد آمار مصرف موارد مخدر بین دانش آموزان بیش از آنچه که اعلام شده، باشد.
وی یادآور شد: باید این واقعیت را پذیرفت که در ماه‌های اخیر استفاه از مواد مخدر بین جمعیت دانش‌آموزان و دانشجویان حرکت سریعی داشته و درحال افزایش است.
هروی، با تاکید بر اینکه دستگاه‌های ذی‌ربط در برابر افزایش میزان مصرف موادمخدر بین دانشجویان و دانش‌آموزان هیچ مسئولیتی را احساس نمی کنند، افزود: دستگاه‌های مربوطه اعم از وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش به جهت مسایل امنیتی کشور و مباحث روانی خانواده‌ها سعی داشتند تا از این قضیه استنکاف کنند.
نماینده مردم قائنات در مجلس نهم، با انتقاد از نبود آماری دقیق و درست برای مشخص شدن تعداد معتادان مواد مخدر در بین دانشجویان و دانش‌آموزان، تاکید کرد: متاسفانه به نسبت بیش از 4 میلیون دانشجویی که در کشور وجود دارد و هرساله نیز بر تعداد این افراد نیز افزوده می شود باید گفت که خیل دانشجویان و دانش‌آموزانی که آلوده به مواد مخدر هستند نیز درحال فزونی است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با یادآوری رشد اعتیاد در سطح جامعه، ادامه داد: بنابر آمار رسمی، نرخ رشد سالیانه اعتیاد در کشور 8 درصد است و به نظر می رسد اگر قرار باشد همین روند طی شود در فاصله ای نه چندان دور آمار معتادان کشور به مرز 20 میلیون نفر نیزخواهد رسید.
وی، تاکید کرد: با توجه به اینکه بیش از 4 الی 5 میلیون دانشجویی که در سطح کشور وجود دارد می توان این خطر را احساس کرد که در سال های آتی بین 2 میلیون نفر از آنها مواد مخدر توزیع شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم در گفت وگو با خانه ملت ، تصریح کرد: بر اساس آمارهای سال های گذشته، در سال 75 بیش از 500هزارمعتاد در جامعه وجود داشت، درسال 77 این رقم به 800 هزارنفر افزایش یافت و متاسفانه در دهه گذشته تعداد معتادان کشور از مرز 4 میلیون نفرهم گذشت بنابراین اگر بخواهیم ارتقای مواد مخدر را مورد سنجش قرار دهیم متوجه خواهیم شد امروزه آمار معتادان کشور بیش از این ها است که متاسفانه بخشی از این معتادان را نیز در بین جامعه علمی کشور وجود دارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، گفت: درهمه جای دنیا برای جلوگیری از روند افزایش اعتیاد به ویژه بین دانشجویان برنامه ریزی درست و دقیقی در حال شکل گیری است این درحالی است که در کشور ما از ارایه آمار دقیق معتادان خودداری می شود./
*** افزایش آمار معتادان زیر 12
درهمین حال یک عضوهیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس٬ گفت: قانون برای استفاده٬ مصرف و حمل مواد مخدر مجازات‌های سنگینی در نظر گرفته٬ براین اساس هیچگونه کمبود و خلاء قانونی در مبارزه و مقابله با مصرف مواد مخدر در کشور وجود ندارد.
ابوالفضل ابوترابی ٬ با بیان اینکه کاهش سن اعتیاد در کشور نگران کننده است٬ گفت: متاسفانه هم اکنون مصرف مواد مخدر بین جوانان افزایش یافته و حتی مشاهده می‌شود که برخی افراد از مصرف این مواد در جشن‌ها و مهمانی‌های خود ابایی ندارند.
نماینده مردم نجف آباد٬ تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی٬ افزود: قانون برای استفاده٬ مصرف و حمل مواد مخدر مجازات‌های سنگینی در نظر گرفته٬ براین اساس هیچگونه کمبود و خلاء قانونی در مبارزه و مقابله با مصرف مواد مخدر در کشور وجود ندارد.
وی درباره اقدامات مجلس برای مقابله با مبارزه با مواد مخدر٬ تصریح کرد: باید اعتراف کرد که برای مقابله با مصرف روزافزون مواد مخدر میان جوانان و نوجوانان به فرهنگ سازی جدی نیاز داریم.
ابوترابی با انتقاد از کاهش سن گرایش به مصرف مواد مخدر، تاکید کرد: نقش آموزش وپرورش در فرهنگ‌سازی و آشنا کردن نوجوانان با آسیب‌های مواد مخدر از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است٬ از این رو فرهنگ سازی و آشنا کردن قشر جوان با آسیب‌های مواد مخدر٬ از وضع قوانین جدید ضروری‌تر به نظر می‌رسد.
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ ادامه داد: متاسفانه یکی از دلایل افزایش مصرف مواد مخدر در ایران و کاهش سن اعتیاد میان جوانان و نوجوانان٬ افزایش مافیای تولید٬ مصرف و توزیع این مواد است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خانه ملت ٬ تصریح کرد:‌ قانون مبارزه با مواد مخدر در سال 76 در مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوب و اصلاحاتی نیز در آن ایجاد شده است٬ بنابراین همین مجمع نیز می‌تواند دایره اختیارات این قانون را افزایش دهد.

*** کتمان واقعیت‌ها راه مقابله نیست
همچنین یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با هشدار درباره پایین آمدن سن مصرف مواد مخدر در کشور و گسترش آن بین دانش‌آموزان، گفت: کتمان واقعیت‌ها درباره وجود دانش‌آموزان معتاد تنها به افزایش تعداد آنهامنجر خواهد شد که بعد از گذشت مدت زمانی حل آن را با مشکلات جدی روبرو می‌کند.
عطاالله سلطانی صبور ، با بیان اینکه آمار دقیقی از دانش‌آموزان معتاد در کشور وجود ندارد، گفت: آمار و ارقامی که از این‌گونه دانش‌آموزان وجود دارد صحت نداشته و تمامی ارقام بر اساس حدس و گمان است.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی، در تشریح علل گرایش دانش‌آموزان به مصرف مواد مخدر، افزود: خانواده و چگونگی تربیت افراد در تمایل یا گرایش نداشتن به مصرف مواد مخدر تاثیر بسزایی دارد.
وی با بیان اینکه دانش‌آموزان صرفا به دلیل حضور در مدرسه معتاد نمی‌شوند، تصریح کرد: چگونگی نظارت بر نوجوانان از سوی خانواده و چگونگی انتقال ارزش‌ها سهم چشمگیری در جلوگیری از گرایش افراد به مصرف مواد مخدر دارد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر نقش آموزش و پرورش در درونی کردن ارزش‌ها برای نوجوانان و جوانان پس از خانواده، افزود: بردن دانش آموزان به فضایی که عاقبت مصرف مواد مخدر را نشان دهد باید در اولویت اقدامات خانواده و آموزش و پرورش قرار گیرد.
سلطانی‌صبور با بیان اینکه کتمان واقعیت‌ها راه مقابله با ناهنجاری اجتماعی نیست، تاکید کرد: مسئولان باید با درنظر گرفتن ابعاد و علل گسترش اعتیاد راه‌حل‌های مناسبی را برای جلوگیری از شیوع اعتیاد بین دانش‌آموزان به کار بگیرند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه محلات پرخطر نوجوانان را به سمت خود کشانده و باعث آسیب و اعتیاد آن‌ها می‌شوند، گفت: تا زمانی که زمینه‌های لازم برای اعتیاد نوجوانان شناسایی نشود نمی توان به فکر راه‌حل برای آن بود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با پر اهمیت خواندن نقش مشاور در مدارس، یادآور شد: زمانی که جوانان و نوجوانان بتوانند در مقطع حساس از مشورت‌های کارشناسان بهره گیرند به طور حتم تمایل کمتری به سمت انجام رفتارهای نا‌هنجار خواهند داشت./

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ليلي از اردبيل IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    وضع نابسامان مدارس وضعيت تحصيلي وبيکاري ودانشجويان . ميدونيد جوونها بي هدف شده اند ميخونند ولي مطمئن نيستند کاري پيدا خواهند کرد يا نه نااميد هستند زندگي سختي دارند دنبال مثلا تفريحات ناسالم ميرند فاصله طبقاتي خيلي زياد شده بايد فکري کرد واني مسئله اعتياد مربوط به چند ماهه اخير نيست خيلي وقته مطرحه ولي کو دادرس